A bátyó nagy álma, a 125 köbcentis motor, meg egy kis noszogatás

Zsuszi lányom mindig is egy kicsit érzékenyebb volt az átlagosnál. Most nem arra gondolok, hogy hamarabb elsírta magát, vagy könnyebben megbántható volt, épp ellenkezőleg. Az ő érzékenysége abban nyilvánul meg, hogy ösztönösen megérzi az emberek szándékát, a mondanivalójuk komolyságát, és helyén is tudja kezelni az ilyesmit. Kicsi korában a játszótéren is hiába álltak neki csúfolni a gyerekek a vörös haja miatt: olyan volt, mintha hógolyóval dobáltak volna egy téglafalat. Egyszerűen lepergett róla, mert legbelül tudta, hogy ezek a kölykök csak fel akarják bosszantani. Inkább megköszönte a “bókokat”, és még frappánsabbakkal vágott vissza ahelyett, hogy futott volna árulkodni vagy a bátyjától kért volna segítséget. Már akkor tudtam, hogy ez a lány viszi még valamire! Hol volt akkor még a 125 köbcentis motor, meg a motorjogositvany.com/kategoria/a1-125-kobcenti oldal, ami azután annyi mindent megváltoztatott…

Mostanra a gyerekeket lassan felnőtteknek is hívhatnám. Peti fiam 16 éves, Zsuzsi pedig 10, de érdekes módon a viszonylag nagy korkülönbség ellenére elég békésen megvannak egymás mellett. Nem veszekszenek, nincsenek verekedések, nem kell folyton igazságot tenni közöttük. Valószínűleg ez Zsuzsi “különleges képességének” is betudható, hiszen ösztönösen tudja, hogy mikor kell a bátyját békén hagyni.

Egyszer aztán furcsa változásra lettem figyelmes. Peti egyik napról a másikra hallgataggá, ingerlékennyé és zárkózottá vált, Zsuzsi pedig mélyen hallgatott a dologról, nem szólt nekem egy szót sem. Mikor már hetek óta húzódott ez az állapot, megkérdeztem a lányomat, hogy szerinte ugyan mégis mi baja van a fiúnak, hogy ilyen morózus lett. A lány persze nehezen állt kötélnek, nagyon nem akarta elmondani, mi a gond. Végül aztán beadta a derekát, és szigorú titoktartás mellett megsúgta a gond forrását.

Peti fiamnak az volt a nagy baja, hogy a barátja, Laci elkezdte a 125-ös kismotorra letenni a jogosítványt, a fiam pedig rettentően irigyelte ezt tőle. Neki is minden vágya, hogy elvégezhesse a tanfolyamot és együtt motorozhassanak, ne csak az út széléről kelljen néznie ahogy a barátja száguldozik. Jól sejtették a gyerekek, mert először hallani sem akartam róla, Zsuzsinak pedig meg is mondtam, hogy ugyan nem szólok róla, de azt szeretném, hogy ő se hozza szóba a témát. Buta voltam, hogy azt gondoltam, ennyivel letudhatom a dolgot.

motorjogositvany.com/kategoria/a1-125-kobcenti

Legközelebb, mikor otthon dolgoztam, otthagytam 5 percre a számítógépemet. mire visszaértem, már meg is volt rajta nyitva a motorjogositvany.com/kategoria/a1-125-kobcenti aloldal, én pedig tudtam jól, hogy a kislányom sompolyog, hátha meggondolom magam. Akkor még nem foglalkoztam az egésszel, inkább simán csak bezártam. Mikor legközelebb eljátszotta ugyanezt, akkor már kicsit figyelmesebb voltam és átolvastam, mi a fenét eszik esznek ezen ennyire a kamasz fiúk. Az a helyzet, hogy igencsak meglepődtem, mert nem egy méregdrága tanfolyam táblázata volt, hanem egy információs oldal, ahol több mindent is megtudtam a témában. Legnagyobb megdöbbenésemre a szerző újra és újra fokozott óvatosságra inti az érdeklődőket mindamellett, hogy tájékoztat és hasznos információkat közöl.

Itt már egy kicsit kezdtem átgondolni magamban a dolgokat, rájöttem, hogy talán túl szigorú voltam a fiammal. Hiszen melyikük ne álmodozna arról, hogy a kismotorjával jár ide-oda, plusz rólunk is lekerülne némi teher, mert nem kéne többet furikáznunk őt, mehetne a maga járművével. Tanulna egy kis önállóságot. Ráadásul ahogy az oldalon írták, egészen megfizethető áron is vannak tanfolyamok. Ha azt ki is fizetjük neki, az lesz az egyik feltétel, hogy a motorjára már magának kell megkeresnie a pénzt és fenntartania.

Mikor előadtam Petinek az ötletemet, annyira örült, hogy majd’ kiugrotta bőréből. Lelkesen megígérte, hogy ha megfinanszírozzuk neki a képzést, akkor keres alkalmi munkát és megveszi, fenntartja magának. Régen láttam ennyire lelkesnek, így hát úgy véltem, ezt most tényleg komolyan gondolja. Mindenképpen a figyelmébe ajánlottam a motorjogositvany.com/kategoria/a1-125-kobcenti oldalt, hogy figyelmesen olvasson el és jegyezzen meg mindent, amit ott talál. Kerestünk neki motoros iskolát, és azóta is lelkiismeretesen jár és végzi a tanfolyamot. Munkát is talált, a közértben lett hétvégi árufeltöltő. Ha így folytatja, hamar meglesz neki a motor, onnantól pedig már csak az ő dolga, hogy hogyan használja. Persze, még mindig féltem kicsit, de ez is az élethez tartozik, meg kell tanulnia önállóan cselekedni.