A gyerekek miatt kell a biztosítás

Nagyon szeretek a gyerekeimről írni, hiszen tudjátok, ez hívta életre ezt a blogot. Anna és Zsófi 1,5 év különbséggel érkeztek az életünkbe, és biztosan állíthatom, hogy azóta minden megváltozott. A gyerekvállalást sokan nagy traumaként élik meg, és arról számolnak be, hogy az életük inkább negatív irányba ment az első években. Persze nagyon nagy felelősség és rengeteg fáradság, ezért teljesen megértem őket. A betegségek, az éjszakázás, a bizonytalanság frusztráló. Mindezekért cserébe viszont az életben a legnagyobb kincset kapjuk: a gyermekünket.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nekünk teljesen zavartalanul és flottul megy a gyereknevelés. Azt azonban meg kell jegyeznem és hálát is adok érte mindennap, hogy a két kislányunk egyáltalán nem problémás. A fejlődésük normális ütemben halad, nem válogatósak, és eddig nagy betegségük sem volt. 4 és 2,5 évesek most. Szóval teljesen meg tudom érteni azokat a szülőket, akik kivannak az egésztől. Mi szerencsések vagyunk.

A gyerekek miatt létrejött változásokról szeretnék most írni, illetve egy nagy változásról: a lakóhely problémájáról. Amikor az első gyermek megszületett, akkor még nem volt probléma a 1,5 szobás lakásunk. Azonban a második kislány jövetele már indokolta a költözést. Így amikor megtudtuk a feleségemmel, hogy újra gyermekünk lesz, akkor azonnal lakáskeresésbe fogtunk. Amikor megtaláltuk a megfelelőt, akkor a pici babánkkal kellett költözködni, arról nem beszélve, hogy a feleségemnek már a pocakja is kezdett gondot okozni. Hihetetlenül nehéz időszak volt.

Amit nagyon fontosnak tartottunk, az a lakás megfelelő biztosítása. Így, hogy a nagyobb lakásba költöztünk, és két gyereket is kellett már nevelnünk, a pénzügyeinkre nagyobb hangsúlyt kezdtünk el fektetni. Azt biztosan tudtuk, hogy az új lakásra is kötünk majd biztosítást.

Igyekeztünk lakásbiztosítás akciókat keresni, és a már eddig is megbízható biztosítás kötőnkhöz fordultunk, a Pannonsafe-hez. Itt kalkulátorral kiszámítottuk, hogy mennyibe kerülne a biztosításunk, és már ezeket tudva írtunk alá szerződést az új lakáshoz. Lakásbiztosítás akció volt, és a Pannonsafe szerencsére rengeteg ajánlatot hasonlított össze a piacon, így nem kellett attól félnünk, hogy esetleg túl drága opciót választunk. Már több éve szerződünk az ő segítségükkel, és eddig sosem okoztak csalódást.

A lakásbiztosítás segít abban, hogy a helyet, ahol élünk, tényleg otthonnak nevezhessük. Nem kell aggódni azon, hogy előre nem látható események miatt pénzügyi gondunk akad. Biztosak lehetünk benne, hogy a munkánk gyümölcse, tehát a lakásunk, nem veszhet el csak úgy. Az üzletkötők a Pannonsafe-nél nagyon készségesek, minden adódó kérdésünkre, aggályunkra szívesen válaszolnak. Sokkal egyszerűbb így az ügyintézés!

Az autónkra a kötelező biztosítást is náluk szoktuk kötni, így már mondhatom, ismerősök vagyunk a céggel. A szakembereik valamit nagyon tudhatnak, mert a barátaink közül senkinek nincs ilyen olcsón ennyire széleskörű biztosítása! Már tervezzük, hogy a lányokra kötünk egészségbiztosítást is, hiszen bármikor jöhet egy betegség vagy kisebb baleset – aki szülő, az pontosan tudja, hogy a gyereknevelésben mindenre fel kell készülni.