A szomszéd kislányok apróhirdetéses blogot szeretnének üzemeltetni

Döbbenetes mennyire változik a világ. A szomszédságunkban lakik két tündéri kislány, akik már blogolással foglalkoznak és már több tízezres látogatottsággal bír az oldaluk. Egyszer, miközben a jól megérdemelt sörömet ittam az erkélyen meló után, hallottam, hogy beszélgetnek a háztömb melletti játszótéren a lányok. Arról ment a diskurzus, hogy ideje lenne hirdetéseket is tenni a blogukra, mert ennyi látogatónál, már lehet pénzt is kapnának érte. Hihetetlen volt számomra, hogy két ilyen 10 éve feletti gyerek, hogy tud már ilyenekben gondolkodni… Kíváncsi voltam, mibe fognak maradni, ezért kinn maradtam az erkélyen, nyitottam még egy sört, és folytattam kémkedésem. Az üzleti tervük a következő volt; Bekopognak a szomszédokhoz és megkérdezik, van e valami eladni kívánt holmijuk, azt kiteszik az, ami ugye átlagosan olyan 10 000 embert érhet el naponta. Egy árban is megegyeztek, hogy hirdetésenként 500 forintot kérnek el. Jót derültem rajtuk, de jó volt hallani, hogy ilyen talpra eset kis szerzetek.

Pár nap elteltével hozzám is kopogtattak. Elmondták mi járatban, amit én nagyon is jól tudtam, én pedig előadtam az álláspontom a témáról. Tájékoztattam őket, hogy köszönöm a lehetőséget, de van más lehetőségem úgy hirdetni, hogy nem fizetek érte. Ingyenes hirdetés feladás előnye, hogy olyan apróhirdető oldalon van, ami jól ellenőrzött és egyszerűen és célirányosan lehet rajta keresni, kategória, település megadásával egyaránt.

Nem állt szándékomban, hogy elvegyem a kedvüket a kis ötletüktől, mert ha már ilyen idős korban ilyen próbálkozásaik vannak, mi jöhet később? Végül még is csak éltem az általuk kínált lehetőséggel is, és egy játékautót aprót feladtam a kis hölgyeknél.

Általában, ha hirdetek a kedvenc apródos oldalamon akkor átlagosan 1, maximum 2 hét alatt szoktam vevőt találni, bár ezek a keresettebb dolgoknál, mint telefontöltő, vagy valamilyen ruha. Érdemes azonban sok mindent hirdetni rajta, mert nem lehet tudni, hogy az ország másik végén valakinek éppen az én használt olajamra van szüksége. Kiszámíthatatlan mikor jön valaki, akinek a te hasztalan holmid kéne, vagy te bukkansz egy olyan kincsre, ami számodra nélkülözhetetlen és olcsón tudsz hozzájutni.

Meglepetésemre, a lányok oldalán feladott hirdetésemre is jelentkeztek. Egy kisfiú vásárolná meg a fiókom mélyén talált kisautót, aki a szomszéd háztömbben lakik. Úgy gondoltam, hogy megspórolt pénzét, mind a 300 forintot, az én matchboxomba fekteti, hogy egy még szórakoztatóbb gyermekkort élhessen meg! Örömmel adtam át neki az autót és köszöntem meg a szomszédjaimnak, hogy vevőt találtak nekem! E-mailemben szerepelt, hogy csak így tovább és lehet egyszer ők is ki tudnak alakítani egy olyan jó apróhirdetéssel foglalkozó oldalt, amit én is használok!