Álomból valóság, avagy belenőni a menyasszonyi ruhába

Minden lány, nő életében számottevő kérdés, hogy kihez fog hozzámenni, mikor és hol, de ami igazán számít, milyen ruhában! Úgy tartják, hogy először a menyasszonyi ruhának kell meglenni, minden egyéb körülmény másodlagos tényező. Gyerekként én is sokat álmodoztam, fantáziáltam a nagy napomról és édesanyámnak folyamatosan vázoltam fel az újabbnál újabb szituációkat. Legelső elképzelésem az volt, hogy delfinek hátán fogunk esküdni egy nagy tenger közepén, a násznép és a pap is természetesen az állatokon ülnének és persze a szertartás után mindenki csak repked a delfinekkel. Aztán unikornisokkal képzeltem, de persze ott csak én vonultam volna be unikornis háton. Rengeteg ezekhez hasonló ötletem volt, kreatív kislány voltam.

Sajnos hamar telt múlt az idő, és ahogy cseperedtem, elengedtem a valótlan gondolataim és kezdtem két lábbal a földről kitalálni, a tökéletes napom. 14 éves tini fejjel inkább a helyszínek voltak előtérbe, hogy hol eskethetnék meg, barlangtól hegycsúcsig minden eszembe jutott, de a vízpart, homok az, ami számomra a legkedvesebb és álmaim esküvőjének ott lehet a helyszíne. Aztán, egy olyan időszakom jött, ugye a kemény kamasz évek, amikor nem hogy az házasságon nem gondolkodtam, de kapcsolatot se akartam, inkább csak szabadon élni, csinálni a saját kis dolgaim, persze ha véletlen esküvői ruhát láttam, rögtön elindult az agyam és kombinált, de ezt senkinek nem említettem, még a legjobb barátnőmnek se.

A munka világába kerülése után, elkezdtem kialakítani a kis életem, szerencsére minden remekül alakult, épült a karrier, párkapcsolatom is lett és jó irányba haladt. Pár év múlva máris azt vettem észre, hogy megkérték a kezem és az esküvő körüli ceremóniákkal kell foglalkozni.

Felnőtt fejjel két dolgot tartok fontosnak, az egyik, hogy egy jó banda játszunk végig, akik minden stílusban remekül teljesítenek a másik, ami a legfontosabb, hogy milyen menyasszonyi ruhába fogok az oltárhoz lépni! Hisz, a ruha teszi ki a menyasszony gyönyörűsége háromötödét! Kezdetben el kell dönteni, hogy vásárolni akarok egyet, itt két lehetőség is van, készruhát venni vagy varratni, és még marad a kölcsönözés lehetősége, vagy ha a családban van örökléses alapon ruha, akkor az a lehetőség is nyitott. Na, az utolsót nálam ki lehet zárni. Tehát három lehetőség pro- kontra dolgait kell mérlegelni, mielőtt elindulunk a beszerzőutunkra.

Vevés:

Rengeteg elegáns szalon tárja elénk a gyönyörűbbnél gyönyörűbb ruhát, az embernek csak válogatnia kell. Alakítási is lehetséges a ruhákon, bár nem szívesen nyúlnak a késztermékhez. Az egyik legnagyobb gond itt, hogy rengeteget kérnek el egy ruháért ez főleg akkor jó és nyílik meg a lehetőségek, variációk tárháza, hogy ha van rendesen betevő.

Varrás:

Ha az ember fantáziája határtalan az egyik legjobb opció! A megálmodott ruhát elkészíttetni és majd viselni, egy szívbemarkoló érzés. Viszont, figyelni kell, hogy időben készüljön el a ruha és a mesteremberünk értse nagyon a szakmát, hogy az a ruha megszólaljon, mikor a hordásra kerül a sor! Ennél az opciónak sok utánajárást igényel, hogy megtaláljuk a megfelelő személyt, aki eltudja készíteni álmain ruháját.

Kölcsönzés:

Pénztárca barát megoldás, de ha megtaláljuk álmaink ruháját, azt sajnos nem tarthatjuk meg. Azoknak jó ez a lehetőség, akik nem kerítenek nagy feneket ennek az egész dolognak, csak túl akarnak esni a kötelező hacacárén. Szerintem ez kicsit személytelen megoldás, mert az esküvő egy olyan életesemény, amire az ember, főleg a nők örökké akarnak emlékezni, ezért is jó ha megmarad a ruha és nem csak pár képre támaszkodhatunk az idő elteltével.

Sok töprengés után végül a varratásnál foglaltam állást. A családunkban nincs hagyománya ennek, hogy örökli a fiatal generáció a menyasszonyi ruhát, szóval itt az ideje elkezdeni! Megvarratom azt a ruhát, ami több generációt fog az oltár elé kísérni, így majd mehet majd a nagy esküvői hajsza, hogy belehízzunk vagy fogyjunk a ruhába, de ez majd már a fiatalok gondja!