Fejlesztjük az oldalt virtuális szerverrel

Már régóta vezetjük ezt az oldalt, és nagyon a szívünkhöz nőtt ez idő alatt. Ez csak amolyan hobbinak indult, amit unalmában csinál az ember, de aztán egyre fontosabb lett az egész család életében. Főleg, a tudjuk, hogy olvasnak minket, az nagyon sok motivációt tud adni. Ezért nem szeretjük, ha az oldallal gondok vannak, főleg azért sem, mert mi nem mindig tudjuk megjavítani, ami elromlott. De amikor meg hosszabb távon nem működik az oldal, mi is érezzük, hogy az olvasók elszállingóznak, és ez pedig nagyon nem jó. Erre akartunk feltétlenül egy megoldást keresni. És végül meg is találtuk, és még csak nem is került sokba.

Régebben előfordult olyan, hogy egy vagy két napig nem volt elérhető az oldal, és ez minket is nagyon zavart nem szeretnénk, hogy emiatt elveszítsünk olvasókat, mert nem azért dolgoztunk egy oldal felépítésén, hogy utána a nem megfelelő működése miatt elveszítsük a közönségünket.

Ezért már egy ideje azon gondolkozunk, hogy lehetne az oldal gyorsabb meg stabilabb, hogy máskor ne forduljanak ilyen meg hasonló problémák elő. Beszéltünk a nagybátyánkkal erről, mert ő ért a gépekhez, és volt olyan eset, amikor az oldalon is ő javított meg valamit.

A nagybátyánk elmagyarázta, hogy a virtuális szervernek számos előnye van, mint például az, hogy testre szabható. Például egy vps kiszolgálón, éppen úgy mint egy dedikált szerveren, saját operációs rendszer telepíthető és futtatható. És teljes mértékben testre lehet szabni a kiszolgálóra telepített alkalmazásokat és funkciókat. Ez lehetővé teszi, hogy alkalmazkodjanak a weboldal igényeihez.

Egy további előny, hogy ez a rendszer teljesen privát. Az ilyen típusú kiszolgálóknál, mivel az IP nincs megosztva, valamint az operációs rendszer sem, nincs lehetőség arra, hogy a többi webhely bármilyen módon láthassa vagy hozzáférhessen a fájljainkhoz. Nekünk pedig a stabil működés mellett ez az egyik legfontosabb szempont, meg valószínűleg még sok más embernek is ez lenne. És a VPS-t bármikor újra lehet indítani anélkül, hogy befolyásolná a szerveren lévő más webhelyeket.

Még egy újabb pozitívum, hogy könnyen lehet a tulajdonságait változtatni, például könnyű és gyors feladat növelni a tárhelyet vagy az adatforgalom mennyiségét, ha valakinek arra van igénye.

A VPS szerver által kínált előnyök gyakorlatilag ugyanazok, mint egy dedikált szerver esetében, de sokkal alacsonyabb áron megkaphatjuk, valamint az egyes felhasználók igényeihez igazított csomagok vannak, amivel tovább lehet csökkenteni a költségeket.

A nagybátyánkkal már találtunk is egy olyan céget, ami pont vps rendszerekkel foglalkozik, és nagyon jó árakat kérnek ezért a szolgáltatásért. Meg is találjátok ezen a címen: https://rackforest.com/szolgaltatasok/vps/

Ezen túl már nekünk sem kell azon aggódnunk.