A gyerekek értelme, és a napelem működése

A felső osztályos lányom olyan feladatot kapott, hogy mutassa be, miért is jó a napelem. Na először hozzám jött segítséget kérni. Persze mondanom sem kell, hogy nekem elég latin volt a feladat, így tovább küldtem az édesapjához…

A segítségbaby-772439_640

Persze ha senki sem tud segíteni, akkor jön elő az internet, vagy a könyvek segítsége. Igaz azt gondolom, hogy a könyvek ebben az esetben hátrébb kerülnek. Bár talán ma már nem az az első, hogy ha valamit nem tudunk, vagy nem értünk, hogy megkeressük a könyvtárban, hanem az internetet böngészve találunk rá a megoldásra. Te jársz könyvtárba, szoktál könyvet kölcsönözni?

A legjobb mondjuk ha van valaki aki tud nekünk a környezetünkben segítséget nyújtani. Igaz vannak mindenhez értő szakik, de valljuk be nem vagyunk szuper emberek, és nem értünk mindenhez.

A mi esetünkben én nem tudtam segíteni a lányomnak, de a férjem igen. Azt hiszem ez igazán testhez álló eladat egy férfinak, a napelem működése. Te el tudtad volna magyarázni a te gyermekednek?

Azt gondolom vannak kérdések, amik hol egy nőhöz, hol egy férfihoz állnak közelebb. Mindig aki jobban tudja, az segítsen. Emlékszem, Panna a lányom, még az öccsét is megkérdezte, hogy mit tud a napelemről, vagy van e ötlete, hogy hol keresgéljen, hasznos oldal… ami tőle igazán meglepő, mert nem egy olyan fajta aki az öccsét kérdezgeti. Azt hiszem itt is érvényesül az, hogy azt gondolja még gyerek fejjel ő is, hogy ez olyan férfias, fiús kérdés, és hogy kikéri egy ellenkező nemű véleményét.

Sokszor a gyerekek sokkal okosabbak, és talpraesettebbek mint mi azt gondolnánk. A te gyereked is ilyen?