Irigylésre méltó munka, esküvői videósnak lenni

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egy habos babos ruhában fogok díszelegni, mint koszorúslány, egy nem is túl közeli barátnőm esküvőjén. De hát csodák minden nap történnek.

Míg unalmamban végignéztem, és kielemeztem az újdonsült pár családját, rájöttem, hogy minden esküvőn ugyan azokat az arcokat látni. Nem mintha sok esküvőn lettem volna, de a filmekből kiindulva nincs sok különbség. Miután meguntam a családok elemzését, áttértem a személyzetre. Egyszerre szántam őket, és irigyeltem. Mert bár végigrobotolják az egész napot, mégis megússzák az esküvői felhajtást.

Míg végigvezettem magamban ezt az általam kreált gondolatmenetet, arra lettem figyelmes, hogy egy kamera rögzíti a zavarodott arcomat. A kosztümös hölgy olyan elszántan tartotta azt a kamerát, mintha a saját lányának az esküvőjéről lenne szó. Végül is, ilyen egy igazi esküvői videós.

Elszánt, és mindenhol ott van. Kellenek is ezek a tulajdonságok, hiszen hatalmas felelősség nyomja a vállukat. Az ő keze munkájuk a biztosíték, hogy életed legszebb élményét bármikor újraélhesd.

Úgy gondolom nem csak felelősségnek, de élménynek is jelent esküvői videósnak lenni.  Átélsz mindent az első sorból, mégsem vagy tagja az esküvői buroknak. Az friss házasok öröme a te örömöd is lesz.

Ekkora rájöttem, hogy szakmát tévesztettem. Nem a mindennapi mókuskerék állandó hajtói, hanem egy kreatív világ mindennapi alkotói. Igen, ha tehetném esküvői videós lennék, és biztosan csodálatos filmeket csinálnék az ifjú párról. Kényszeresen szeretek örömet okozni, ez a személyiségemmel együtt jár, és annál, azt gondolom, nincs is jobb érzés, mint mikor két amúgy is boldog embert, még boldogabbá tenni. Ezért gondolom azt, hogy én mindenképpen jó esküvői fotós lehettem volna.

De ha már így alakult, ráhagyom másokra a megtiszteltetést, hogy elvégezzék ezt a nemes feladatot. Elképesztően sok jó szakember van a szakmában, és én pedig nagyon tisztelem őket azért, amit letesznek az asztalra. És nem csak a teljesítmény számít egy ilyen állásnál, hanem a hozzáállás is.

Ha például egy esküvői fotós be tud illeszkedni a násznépbe, és úgy dolgozik, hogy azt senki észre sem veszi, szerintem az a legjobb dolog, hiszen spontán pillanatokat tud elkapni, és az igazi emlék marad mindenki számára.

Most, hogy így jobban belegondolok, nem is tudnék erről a munkáról rossz dolgokat felsorolni, mert jelen pillanatban csak a szépséget és jóságot látom benne. Így, ha újra választhatnék, biztosan esküvői videós lennék.