Kislányok játszanak az új konyhabútorral

Lányos apukaként sok mindenre oda kell figyelnem. Leginkább arra, hogy a kislányomnak meglegyen minden olyan játéka, ami a legjobb barátnőjének. Mint tudjuk, az ilyen nagyon fontos. Az én kislányom és a legjobb barátnője tipikus lányos játékokkal szeretnek játszani. Nagyon sokat babáznak és szeretnek játszásiból főzni, kávézni, és mint az igazi nagylányok, tervezgetni a lakást belülről, lakberendezős játékokat játszanak.

konyhabútor

konyhabútor

Legújabb ötletük az volt a lányoknak, hogy szeretnének egy konyhabútort, ahol tudnak főzni és a finomabbnál finomabb ebédeket és vacsorákat elkészíteni. Közeledett a kislányom születésnapja és tudtam mit szeretne, egy kisméretű konyhabútort, ahol játszhat.

A barátnőjének vettek a szülei egy áruházban egy játékkonyhabútort. Én úgy gondoltam, hogy ezt saját magam készítem el Dórinak, a kislányomnak. Tudtam, hogy Dóri sokkal jobban fogja értékelni azt, ha az apukája csinálja meg neki.

Esténként 1-2 órát folyamatosan rászántam és a garázsban dolgoztam az ajándékon. Egy hét alatt el is készült. Persze nem lett túl nagy, de szépen lecsiszoltam és le is festettem neki, kis díszek is voltak rajta. Több ajtós rész és fiók is volt benne, valamint egy kis mini mosogatót is beépítettem. Mindezt fából alkottam meg. Mivel nagyon szeretek barkácsolni és teljesen őszinteséggel mondhatom, hogy jól is megy, így szívesen foglalkoztam vele. Úgy csináltam meg, hogy a szobájába, a sarokba pont jó legyen. Természetesen gyerekszobaként tele van zsúfolva millió játékkal. Viszont az a sarok szinte ezért kiáltott.

El is jött a nagy nap, Dórika 6 éves lett és egy szombati napra esett a szülinapja. Miután felköszöntöttük tortával, megkértem az édesanyját, hogy vigye el fagyizni, mintha csak annyi lenne az ajándéka, pedig számított rá, hogy mi is veszünk neki egy játékkonyhabútort. Én addig bevittem a szobájába, amíg nem voltak itthon és be is rendeztem. Még lámpát is építettem bele. Hazaértek és Dórinak lefelé görbült a szája. Én még kicsit húzta az agyát, hogy ízlett e neki a szülinapi fagyi, kérdeztem tőle milyet evett. Majd elindult, hogy bevonul a szobájába játszani kicsit. Amikor kinyitotta az ajtót és meglátta az igazi ajándékát, egyből tudta, hogy én csináltam neki, hisz ismer engem. Miután feldolgozta a történteket, odafutott hozzám és a nyakamba ugrott én meg felkaptam és adtam neki két puszit és felköszöntöttem.

Nagyon boldog volt az ajándéktól és ki is emelte, hogy annak örül a legjobban, hogy én csináltam neki. Rendesen átvizsgálta a konyhabútort, majd szólt nekünk, hogy muszáj áthívnunk a Rékát játszani. Persze hívtuk is a barátnőjét, Rékát, és ez volt a meglepetés másik része. Rékáék kérdezték, hogy minek örülne Dóri. Mi pedig mondtak, hogy kéne pár játék a leendő konyhabútorába, így az ő ajándékuk ez volt.

Tudtuk nagyon jól, hogy Dóri első kérése ez lesz, hogy hívjuk át Rékáékat. Meg is érkeztek, ők is felköszöntötték Dórit és a két kislány ment is egyből játszani az új konyhabútorral, amíg mi a nappaliban beszélgettünk Réka szüleivel a nyelvtanfolyam előnyeiről.