Megfelelő hőmérséklet, hogy minden gyerek jól aludjon

Valószínűleg minden rendes szülő igyekszik megteremteni a körülményeket ahhoz, hogy gyermeke a lehető legjobban érezze magát otthon. Ezzel mi is így vagyunk a párommal. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindent megkap kisfiúnk, amit csak megkíván. Igyekszünk olyan dolgokkal ellátni, amire tényleg szüksége van, és időnkét persze egy-két olyan dologgal is meglepjük, ami kevésbé fontos ahhoz, hogy normálisan felnőjön, viszont jól elszórakoztatja. Az alapvető szükségletek kielégítése viszont létfontosságú. Elsősorban az ételt, italt érti ez alatt mindenki, de ide tartozik az is, hogy fedél legyen a feje fölött, legyenek rendes ruhái, játékai, tudjon iskolába járni rendesen, és hasonlók. A legutóbb pedig már a megfelelő hőmérséklet is kapcsolódott ezekhez. Na, nem mintha előtte megfagyott volna télen, vagy ilyesmi, de pár hónapja szereztünk be egy igazi hisense klímát, hogy akár hideg, akár meleg van odakint, idebent mindig a lehető legkellemesebb időjárás uralkodjon.

Erre azért volt szükség, mert leginkább nyáron iszonyatosan meleg volt a lakásunkban, és ennek a nagy hőségnek a hatásai leginkább este mutatkoztak meg. Egyikőnk sem az a típus, aki jól tud aludni, ha melege van, így aztán mind a hármunkon meglátszott, ha este nagyon melege volt. Olyankor ugyanis másnap rendre fáradtabbnak tűntünk és nyűgösebben is viselkedtünk. Persze a legtöbbször kinyitottuk az ablakot, de igazából a legtöbbször kintről is csak a meleg jött be, így ez sem nagyon segített a helyzeten. Ráadásul ilyenkor jó pár vérszívó és más bogár is beállított hívatlanul, ami engem még nem is zavart annyira, de a gyerekünket eléggé. Így aztán végül úgy döntöttem, hogy muszáj lesz beszerezni valami profi klímát. Az interneten böngészve hamar találtam is a célnak megfelelő eszközt, mégpedig igen jutányos áron. Már csak a légkondi szereléstől féltem egy kicsit. Nem attól, hogy nekem kell majd megcsinálni, és nem fog menni, hanem attól, hogy sok időbe fog kerül, sok szeméttel jár majd, és nagy felfordulást okoz. Ezt szerettem volna mindenáron elkerülni, de megnyugtatott a szakember, hogy nem kell aggódnom, mert pár óra az egész, és a kiérkező kollégája mindent el fog takarítani maga után. Először kissé hitetlenkedve hallgattam ezt, de végül a valóság alátámasztotta a hallottakat. Még úgy is, hogy kicsit tovább tartott a dolog, mint elsőre számítottunk rá – ugyanis a csövezést falon keresztül kellett megoldani -, még így is kész lettünk egy szűk délután alatt, ráadásul nekünk valóban elég volt egy gyors porszívózást végrehajtani, és máris teljes tisztaság uralkodott a lakásban.

A masináról annyit, hogy tökéletesen működik. Néhány perc alatt lehűti a levegőt a kívánt hőmérsékletre, ráadásul még fűteni is lehet vele, így télen, ha nem lenne elég a központi fűtés, akkor van mivel tovább melegíteni a levegőt. Emellett viszont nagyon halk a működése, mondhatni néma. Így aztán nyári estéken elég csak bekapcsolva hagyni, és sem a szúnyogok, sem másbogár nem ébreszt fel senkit a házban, és még csak a meleg miatt sem forgolódik egyikünk sem ébren egész este.

A kezelése pofon egyszerű, ugyanis a vezeték nélküli internet segítségével könnyedén lehet állítani az eszközt bármelyik okos kütyüvel. Így aztán mindenkinek van egy távirányítója hozzá, vitázni nem kell a birtokláson.

Mindemellett külön ki kell emelnem, hogy egy kifejezetten természetbarát klímáról van szó. A gép ugyanis energiatakarékos, így évente az áramfelhasználás 30%-át meg lehet vele spórolni, ami nem csak a környezetünknek tesz jót, de a pénztárcánknak is.

Mindezek után nem is lehet kérdéses, hogy érdemes-e ilyesmibe fektetni a pénzt, ugyanis nálunk egyértelműen bevált az eszköz. Amióta megvan, nyáron, vagy egyéb évszak nagyon meleg napjai és éjszakái után is felüdülve ébredünk, frissen és fitten kezdve a napot. Ráadásul a ház napközbeni hűtése és fűtése is sokkal egyszerűbb így, vagyis elég komoly mértékben megnőtt a kényelmünk, és ehhez mindössze egy kisebb összeg befektetésére volt szükség. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, mert ha van gyerek a háznál az biztos imádni fogja.