Mit csinál két kislány egy raktárban?

A kedvenc képem a húgomról és rólam, gyerekkorunkból, akkor készült, amikor nagybátyám egyik régi munkahelyén voltunk. Meglátogattuk őt, körülbelül hat és négy évesek lehettünk, és a raktárban felmásztunk egy hatalmas polcra és elbújtunk. Szerencsére apánál pont volt fényképezőgép, így azonnal meg tudta örökíteni a pillanatot, ahogy ránk talált a polc “harmadik emeltén” a dobozok között. Akkoriban ugyebár nem volt még okostelefon, úgyhogy tényleg szerencse volt, hogy ott volt a gép.

A kép egyébként olyan nagy hatással volt rám, hogy amikor nemrég a férjemmel elindítottuk a saját vállalkozásunkat, azonnal eldöntöttem, hogy mindenképp ugyanolyan polcokat szeretnék a raktárba, hogy újra tudjam készíteni a húgommal, felnőtt fejjel a képet. Tudjátok, ez most amolyan divat, hogy újrafotóznak az emberek régi képeket ugyanolyan beállításban meg ruhában.

Persze egy raktárnak sok funkcionális és logisztikai feltételnek kell megfelelnie, és az a legkevesebb, hogy ugyanolyan polcrendszere legyen, mint ezelőtt ezer évvel egy másik raktárnak. De a vicc az, hogy az ipari polcrendszer legelterjedtebb és legmegbízhatóbb polctípusa az évek alatt nagyon sokat nem változott, csak finomhangolásokon esett át az évek során, de most is majdnem ugyanúgy néz ki. Ez pedig nemmás, mint a salgó polc, ami egy teljesen csavarmentes polc,  olcsóbb is, mint a csavaros változata, de nem is érzed hiányát a csavaroknak. Nagyon egyszerűen és gyorsan lehet összeszerelni, a polcok teherbírása pedig 130-280 kilogramm/polc között mozog, ami azt jelenti, hogy simán el tudjuk készíteni a fotó remake-jét, hiszen egyikünk sem lett valami vastag felnőtt. Ilyen vékony a fajtának, néha már azt mondanám, hogy túl vékonyak is vagyunk. A termék a manuálisan raktározás számára ez a legegyszerűbb és legpraktikusabb polctípus. Maguk a polcok 33 milliméterenként állíthatóak, tehát a termékek méretéhez lehet szabni őket.

A rackinglog.hu oldalról rendeltül a polcokat a raktárba, akik garanciát is vállaltok a polcokra és a rendelést követő második munkanapon már kis is hozták őket. A weboldalon található lehetőség közül mi 250 centiméter magasságú, 50 centi mélységű és 120 centi szélességű polctípust választottuk, mert úgy ítéltük meg, hogy az általunk raktározott termékeknek ez a legmegfelelőbb. Egyébként a magasság értékei 200-500 centiméter, a mélység 32-80 centiméter a szélesség pedig 60-180 centiméter között mozognak. Attól függően, hogy ezek közül melyiket választja az ember, egy keretnek a terhelhetősége az 1500-3600 kilogramm között változik.

Szóval elég jó polcrendszert választottunk és sikerült is elkészíteni a képet, amelyen felnőttként teljesen holdkórosnak nézünk ki a húgommal, de azért imádom