Óvónőként sokszor mókás dolgokkal találkozom… a krossz bukósisakok

Életem igen meghatározó szerepe volt amikor óvodába jártam. Nagyon szerettem az ovit, és az óvó nénit is. Te szerettél oviba járni? Emlékszel rá?

Az ovis dolgok

Vannak jó, és kevésbé jó dolgok is, ma már tudom, hiszen én is óvó néni kindergarten-421623_640lettem. Igaz, hogy nem kevés ideig kellett tanulnom, mert a gimnázium után főiskolára kellett menni, de megérte.

Igen jó társam is van, aki legalább olyan kreatív, mint én, így nagyon jó együtt dolgozni. Sokszor igen csak jót mulatunk a gyerekek beszélgetésein, vagy éppen a vitatkozásaikon.

Minap egy beszélgetést csíptem el az asztalnál, amit két kisfiú folytatott Máté, és Andris. Annyit tudni kell róluk, hogy a szüleik szeretnek motorozni, és mindent szeretnek ami ezzel kapcsolatos.

  • Mátéka: Tudod Andris az én apukám nagyon gyors.
  • Andriska: Tudom, de az enyém még gyorsabb. (mindezt úgy, hogy közben az asztalnál építenek)
  • Mátéka:Tudod te hogy mennyivel megy az ő motorja?
  • Andriska: Ugyan annyival, mint az apukámé, mert egyforma színű motorjuk van…

A beszélgetés még folytatódott tovább, minden féle motoros szavakat használva, mint a krossz bukósisakok, vagy a gyorsasági motor…komolyan, mint a felnőttek. Mondtam is a „páromnak” hogy milyen mókás a gyerekszáj. Sok esetben jókat nevetünk rajtuk, és a beszólásaikon.

Minden kisgyereknek vannak pótszülei, és ők az óvó nénik. Akik nap mint nap vigyáznak rájuk az ő kis „munkahelyükön”. Velük vannak jóban, rosszban. Ha sírnak helyettünk ők vigasztalják meg a gyermekünket, vagy ha mint a fent említett dolgot, akkor jót nevetünk rajtuk. Ezeket a vicces gyerek „szájakat” szeretjük, mert olykor jót nevetünk rajtuk…ezt az érzést sokan megtapasztalhatták már, és remélem még sokan meg fogják majd tudni, hiszen ezek olyan fantasztikus dolgok…