Régi barát, egy jó beszélgetés, szobalány állás

pc-185837_640A nővérem nyaggatásának engedve regisztráltam az egyik közösségi portála. Én soha nem vágytam arra, hogy fent legyek ezeken, és naphosszat bogarásszam az oldalakat, és hogy azt nézzem, hogy ki mit csinál.

Az internet veszélye

Nem igazán szeretem az internetet sem. ha végiggondoljuk, akkor egy elég veszélyes dolog, én azt gondolom. Persze senki nem foglalkozik vele, és nem gondol bele. Ha valahol egyszer regisztráltad magadat, akkor onnan már letörölni nem lehet. Onnantól fogva nyomon követhetőek vagyunk. Sokszor mosolygom rajta, hogy ki mit oszt meg, és hogy mindent kiír. Nem is értem. Valaki elmegy nyaralni, és mondjuk felteszi, hogy elmentem egy hétre. Miért nem írja akkor már ki, hogy gyertek, raboljátok ki a házat, mert nem lesz itthon senki, a kulcsot meg itt hagytam…

Azzal sem értek egyet, hogy a gyerekekről megosztanak képeket. Onnantól kezdve ő már veszélynek van kitéve.

Az előnye

Azért nem csak hátránya van, ezt nekem is el kell ismernem. Ha egy kicsit bogarászunk az oldalon, és nézegetjük az ismerősöket, rég nem látott barátokra bukkanhatunk. Ha úgy gondoltam, hogy valakit szeretnék, akkor bejelültem. Persze olyan is akadt, akit messze elkerültem, mert annyira nem rajongtam érte soha.

Egyik nap, éppen az unalmas órámat töltöttem, amikor csippant a gépem. Meg is lepődtem, és elsőre nem tudtam, hogy miért?. Aztán olvastam: Horváth Barbara szeretné felvenni veled a kapcsolatot. Először is nagyon kellett agyalnom, hogy ki is az a Horváth Barbara. Nem is ismerek ilyet. Aztán ahogy rákattintottam, és beadta a fotót, rájöttem, hogy ki ő. A régi általános iskolai osztálytársam.

Írt pár sort magáról, mit csinál, merre él most…nem is emlékszem, hogy mikor találkoztunk utoljára, így minden újdonság volt, amit írt. Kiderült a leveléből, hogy évekkel ezelőtt elvállalt egy szobalány állást Ausztriában, azóta kint dolgozik külföldön.

Persze a levélre válaszoltam, jó pár levelet váltottunk egymással. Megbeszéltük, ha itthon lesz, és lesz ideje, akkor összefuthatnánk egy személyes beszélgetésre is.