Így találtuk meg a húgoméknak a megfelelő babakocsit

Kislányként imádtam babázni. A testvéremmel sokat játszottunk, szerettük a Barbie-kat is, de úgy igazán azokért a nagyobb, élethűbb babákért voltunk, amiket lehetett öltöztetni, tudott pisilni is, sőt, amikor már kicsit nagyobbak voltunk, tehát amikor már tudtunk rendesen beszélni is, nem csak elvétve mondtuk néhány szót, akkor kaptunk egy olyat is, amelyik beszélni is tudott. Volt az egyikhez egy babakocsi is. Abba tettük mindig a babáinkat és vittük a kertbe sétálni őket.

A szüleink imádták, hogy ennyire jóban vagyunk, hogy így szeretjük egymást és, hogy tényleg testvériesen mindent megosztunk. Ez a későbbiekben sem változott. És hiába vagyunk lányok, sosem volt köztünk rivalizálás. Nem téptük tinédzserkorunkban sem egymás haját, nem vettük el a másik barátait vagy éppen pasiját, mint ahogy a filmekben is látni. Tudom, most biztos, hogy te is nevetsz ezen, de van nem egy olyan ismerősöm, ahol hasonló a felállás, mint nálunk. És ők nagyon nem jönnek ki jól, egyáltalán nem viselkednek úgy, mint két testvér. Én szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen testvérem van, mint Luca.

Most már mindketten felnőttek vagyunk, a saját gyerekeinket nevelgetjük, most már nem játékbabákról van szó. Ugyanúgy beszélünk minden nap, találkozunk, együtt ebédelünk vasárnap, ha éppen olyan van. Gyakran átjárunk egymáshoz, közös programokat csinálunk. Sőt, még nyaralni is együtt járunk. Szerencsére a két férj is nagyon jól elvan egymással.

Amikor a húgom terhes lett, sok mindenben segítettem neki ugyanúgy, mint máskor, tehát ez nem egy egyedi eset. Közösen festettük ki a gyerekszobát is, és segítettem abban is, hogy milyen gyerekágyat vegyenek, milyen ruhákat vásároljanak a picinek és még sorolhatnám. Mint a ruhapróbáknál. Küldte nekem a képeket, ha éppen nem tudtam vele menni a boltba és én pedig mondtam, hogy igen, maradhat, vagy nem, tedd vissza a polcra. Nagyon jól szórakoztunk. Ugyan nem volt egyszerű a terhessége, sokat volt rosszul, voltak néha kisebb fájásai, de így azért egész elviselhető volt a számára, hogy mindig együtt voltunk, viccelődtünk, szívtuk egymás vérét, de ezek mellett azért sokat segítettem is.

Nem volt ez másképp a babakocsi vásárlásnál sem. Multifunkciós babakocsit szerettek volna venni a férjével, azonban nem találtak olyat, ami igazán jó lett volna. Küldte nekem is üzenetben a linkeket és a képeket róluk, és őszintén mondom, nekem sem tetszettek. Kezdtem már egy kicsit én is kiakadni, és feltettem magamban a kérdést, hogy vajon tényleg ennyire béna az összes babakocsi? Megelégeltem a dolgot egy pár nap után és elkezdtem keresgélni az interneten. Előtte azért a biztonság kedvéért elolvastam pár cikket ezekről a babakocsikról, csak hogy tudjam, mikre kell ténylegesen odafigyelni.

Ekkor rátaláltam a nagy keresgélésben a babakocsik.hu weboldalra, amitől aztán tátva maradt a szám. Na, gondoltam, ezt az oldalt még biztos, hogy nem nézték, kizárt dolog, hogy itt ne találtak volna ez idáig egy menő babakocsit.

Felhívtam a húgomat, mondtam, hogy találtam valamit, aminek biztos, hogy örülne. Átmentem, aztán megmutattam neki ezt a weboldalt és a multifunkciós babakocsikat is, ha már úgyis olyan kell nekik. Közösen aztán ki is néztünk egyet, közben a férje is hazaért, neki is megmutattuk.

Egy olyan választottunk ki, amelyikkel a sétálás is olyan, mintha felhőkön tolná a babakocsit, hiszen még a rázós utakon is teljesen megállja a helyét, és a baba nyugodtan tud benne pihenni és aludni. Nagyon praktikus utazáshoz is, a szülőknek is tökéletes. Ugyanis lehet állítani a magasságát a tolókarnak, ráadásul az első kerekei teljesen képesek elfordulni, így kényelmesen és könnyen lehet tolni, illetve fordítani azt.

Az ülőrészét is lehet állítani, a lábtartók is felemelhetőek és leengedhetőek, a sport ülőrészét akár két irányba is lehet rögzíteni. A leírásban ott volt még az is, hogy a mózeskosár igazán tágas, és ültetett üléssel is összecsukható a babakocsi. A kerekeket pedig könnyen, egy gomb megnyomásával lehet eltávolítani.

Végül mindenki rámondta az igent, úgyhogy rá pár nappal el is mentek a boltba, és megvették. Mivel az oldalon minden infó fent van, így fel tudták őket hívni, mielőtt odamentek volna. A cím is könnyen megközelíthető, nincs a bolt olyan nagyon messze tőlük és mivel a nyitvatartási idő is nagyon jó, ezért ezt könnyen meg tudták oldani a dolgot.

Örültem, hogy sikerült ezt is megoldani és hogy tudtam segíteni, mert ezzel elég nagy terhet sikerült levenni a vállukról.