Csapatépítő programok a Balatonnál angolul

Az általános iskola első osztályától kezdve németül tanultam. Ez végig kísért a középiskolán és két éven keresztül az egyetemen is. Pár hónapig ugyan a középiskolai évek alatt tanultam, vagy inkább csak tanulgattam az angolt, de valamiért mindig nehézkesen ment, sokkal többet küzdöttem vele, mint a némettel. Mivel az ember nap, mint nap találkozik az angol nyelvvel, így azért szerencsére elég sok minden ragadt rám, sok, mindent megértek, videókat is lazán nézek angolul, de megszólalni nem igazán tudok. Így tehát eldöntöttem, hogy azért illene fejleszteni a tudásom, mert hát bőven van mit javítani rajta, úgyhogy elkezdtem angol órákra járni.

Egy magántanárhoz járok, aki mellékesként vállal angol oktatást, főállásban pedig egy multinál dolgozik. Az egyik órán elmesélte, hogy előző hétvégén csapatépítő programokon vettek részt annak az osztálynak a dolgozói, ahol ő is van, nekem pedig az volt a feladatom, hogy megértsem és kérdezzek tőle. Természetesen angolul.

A Balatonon zajlott az esemény, de csak egy napos volt. Ez olyan céget kértek fel a szervezésre, akik a Balatonnál tevékenykednek.

Különböző csapatépítő programok szerepeltek a repertoárban, mint például beltéri játékok és versenyek, vagy az evezés. Mivel a lehetőségek között szerepelt vitorlázás is, így amellett döntöttek. Egy gyors online árajánlatkérés után, egyeztették a részleteket a szervezővel és már csak várták, hogy elérkezzen az időpont.

Mint ahogy már említettem, multinál dolgozik, így 74 fővel indultak neki a Balatonnak.

Alapvetően a szervezők Siófokról szokták indítani a hajót, de a csapat Balatonfürednél szeretett volna vízre szállni, mert ismertek ott egy jó éttermet, és ott szerették volna zárni a napot. Szerencsére ez nem jelentett problémát, mert többek között Balatonfüred is szerepelt a további lehetséges indulási helyszínek között.

Egy nagy vitorlás várta őket a helyszínen, a hajón pedig mindenféle csapatépítő programban vehettek részt. Vagyis az esemény lényegében a vízen zajlott.

Szerintem ez egyáltalán nem szokványos, pont ezért ad némi pluszt és némi izgalmat is az egésznek. Különösen azoknak, akik szeretnek vitorlázni, vagy pont azoknak, akik még sosem voltak vitorlás hajón. Ráadásul, ilyen méretekkel rendelkező vízi járművön nem mindennap tud utazni az ember.

Igaz, kezdetben nem mindenki tartotta jó ötletnek a vitorlázást, mert attól tartottak, hogy vihar, vagy nagyon esős idő esetén elmarad az egész, és akkor az egész utazás és szervezés füstbe megy. De meggyőzött mindenkit a szervezők tapasztalata és felkészültsége, hiszen ebben az esetben sem maradnak el a csapatépítő programok, csupán kissé átszerveződik beltéri programmá. Ez pedig jellemzően az esemény előtti napokban kiderült, így van ideje a csapatnak is felkészülni.

A csapatépítő programokról beszámolót kellett adni a vezetőségnek és a HR osztálynak. A pozitív visszajelzések alapján pedig azt szeretnék, ha többi osztálynak is a BalatonPro szervezné meg a csapatépítőket.