Korai angoltanulás vs. kései számítógéphasználat

Állítólag már az oviban is énekelgettem és magyaráztam angolul. Akkor még nem volt ekkora hagyománya az idegen nyelvi tudás korai megalapozásának, szóval ez nem feltétlen volt egy szokványos dolog. Emlékszem, hogy anyukámtól még angol szókártyákat is kaptam egyszer, amin nagyon cuki rajzok voltak, mellette pedig az angol és magyar kifejezés is szerepelt. 4 évesen már tudtam olvasni, ezért nem okozott problémát a kártyák értelmezése.

Hálás vagyok a szüleimnek, mert ez adott egy olyan fajta magabiztosságot, amivel könnyedén vettem később az iskolai angol tanulást, majd később ehhez a német nyelv is csatlakozott.

De még ekkor sem tudtam, hogy egy szép napon én is pedagógusi pályára lépek, és angolt fogok tanítani. Nagyon szeretem a hivatásom, de gyakran nem kis kihívást jelent lefoglalni a hallgatókat, elérni, hogy aktívan bevonódjanak az órába, a bátortalanabbak pedig ne féljenek megszólalni. Mindig azt mondom, hogy próbálkozzunk! Persze a nyelvtan is fontos, de elsőként mindenkinél azt a gátat szeretném áttörni, hogy merjen megszólalni.

Nincs mindig könnyű dolgom apámmal sem, ugyanis idősként tanul számítógépet használni. Már az online áruházakat és rendelést is felfedezte, így élvezettel veszi át anyámtól a vásárlást – múltkor rátalált erre az oldalra: Férfi papucs webáruház | cipomarket.hu, és engem faggatott, hogy biztonságos-e a használata. Megnyugtattam, hogy igen, úgyhogy be is rendelt magának két lábbelit, egyet otthonra, egyet kültéri használatra. Épp 21%-nyi kedvezmény járt számos kiemelt termékre, így anyukámat és engem is meglepett egy-egy Tamaris táskával. Amikor mutatta az oldalt, láttam, hogy nagyon sok cipő még ennél is nagyobb kedvezménnyel kapható, nem volt ritka a 30 és 40%-os, de akár az 50 vagy 60%-os árleszállítás sem. Ráadásul minden információ ott volt a cipőkről és a kiegészítőkről a fotójuk mellett, és szerencsére pont olyan volt minden termék, amikor megérkezett, mint a képeken.

Az oldal legtetején található, népszerű ajánlatokat sorba rendező menüpontok segítik a tájékozódást az árucikkekkel kapcsolatosan. Elsőként a 60-70%-o akciókat ajánlják figyelmünkbe. Itt női és férfi darabok vegyesen találhatók meg – én a női lábbeliket vettem inkább szemügyre, bőven akadt magassarkú és alacsony sarkú szandál, sportcipő és papucs is a listán. Férficipők közt inkább zártakat láttam, és nagyon cuki gyerekcipők is voltak. Ezután következett a Női cipők kategória, ahol főként sneakerek és félcipők sorakoztak, majd a Női csizmák menüpont – itt mind hosszú, mind rövid szárú darabokat láttam, még hótaposókat is! A mellette található két kategória a Férfi cipőknek és bakancsoknak adott helyet, hogy ismét a női darabok, pontosabban a bokacsizmák és a bakancsok következzenek. Ezek nagyrészt Tamaris, Helly Hansen, Jana, Bugatti, s.Oliver és Marco Tozzi darabok. Női papucsok terén nagyon vegyes a felhozatal: egyrészt megtalálhatóak a klasszikus “comfort” papucsok (például a Batz kiváló, megbízható minőségű lábbelijei), amelyek hosszan tartó állás után is kímélik a lábat. Emellett az abszolút a mai divatnak megfelelő papucsok is vannak a kínálatban, a legkülönfélébb vibráló színekben. Flatform cipők, magassarkú papucsok és bőrpapucsok is megtalálhatóak itt.

Érdekesség, hogy a maradék négy menüponton, amiről még nem esett szó, egy-egy márka kapott helyt, mégpedig a Tamaris, a Jana, a Bugatti és az s.Oliver. Természetesen más-más menükből is elérhetjük ezeket a márkákat (például az oldalsó szűrők segítségével beállíthatjuk, hogy csak egy adott brand termékeit szeretnénk megtekinteni, vagy a főmenük között megtalálható egy “Márkák” elnevezésű).

A Férfi papucs webáruház | cipomarket.hu nevével ellentétesen nem csak cipőket, hanem ruházati cikkeket is forgalmaz. A Nike felhozatala tartalmaz többek közt pólókat, rövidnadrágokat és zoknikat is.

Érdemes tehát szétnézni az oldalon, én a tapasztalatok alapján csak ajánlani tudom őket mindenkinek.