Ausztriai álláshirdetések keresése

castle-359841_640Amikor elhatároztam, kimegyek Ausztriába, és keresek magamnak egy munkát, azért meg kell, hogy mondjam, volt bennem egy kis félsz is. Hogy miért? Tartottam attól, hogy egyedül menjek ki még annak ellenére is, hogy 20 éves lány vagyok. Mi van, ha olyan helyre keveredem? Hogyan lehet kiszűrni a problémás helyeket? Számos kérdés volt, ami vissza tartott ezen a téren.

A munka keresés

Azt tudtam, hogy sokan járnak ki dolgozni, mert tele van vele minden, hogy mekkora az elvándorlás, és mennyien döntenek az mellett, hogy kimennek külföldre dolgozni. De mégis hogyan keressek munkát? Hogyan álljak neki a munka keresésnek? A környezetemben nem volt olyan, akinek lett volna ebben az irányban tapasztalata, így az internetre hagyatkoztam. Kerestem, böngészetem az állásokat.

Persze egy laikus honnan tudná, hogy hol kell keresni? Forumokat kerestem, ahol hasonló sorsúak vannak mint én, és akikkel lehet ilyenről beszélni, tanácsot kérni.

Végül találtam egy jó hosszú fórumot, aminek a kezdő beszélgetése pont nekem való volt. 20 éves lány tette fel a nagy kérdést; hogy hogyan is kezdjek bele az ausztriai munkakeresésbe, és hol vannak ausztriai álláshirdetések? Na végre, egy megfelelő hely, ahol talán a megfelelő válaszok is megvannak.

A fórumozók

Persze, mint mindenhol, itt is sokan osztották az észt az nélkül, hogy tapasztalatuk lenne. Ilyenek, és ehhez hasonlóak voltak: ne menj ki, mert úgy sem fizetnek ki a munkádat. A magyarokat lebecsülik, és csak csicskáztatják. Csak a …mész ki takarítani a sok külföldi után. Na amikor ezeket megemészti az ember, és szelektálja, akkor mér lehet találni érdemleges tanácsokat is. Mint például weboldalakat, linkeket, hasznos tudnivalókat…olyanoktól, akik már tapasztaltak ezen a téren.

A munkaajánlatok

Végül találtam egy weboldalt, akik ausztriai álláshirdetéseket kínálnak, elérhető áron. Minden féle szakmára lehetett jelentkezni. Szakács, kézilány, mosogat, pincér, és mindezek mellett még leírás is volt. Miután nekem nem volt vendéglátó szakirányú végzettségem, így csak a szobalány jöhetett szóba. Persze nem bántam, mert a keresete egy szobalánynak messze több mint az itthoni.

Végül én is találtam megfelelő munkát magamnak. A közvetítő cég segítségével több száz ajánlatot kaptam, mér csak a megfelelőt kell kiválasztani belőle.