Motoros alkatrészek, shiro bukósisakok

motorbike-407186_640Soha nem igazán értettem az alkatrészekhez. persze azért nem egy alkalommal nekem kellett elmennem vásárolni pár apróságot az autóhoz, vagy a motorhoz. Te szoktál vásárolni motoros áruházban, vagy autó alkatrész boltban?

A vásárlás

Egy boltba, egy írószerbe, egy barkács áruházba még egyszerűen elmegyek, de hogy én menjek az autó alkatrészért, hét kizártnak gondoltam. Egészen mostanáig.

Egyik alkalommal mikor a párom eltörte a lábát, nekem kellett az autó műszakiját megoldanom. Ez még mind nem is lett volna gond, hiszen vezetni tudok, és jogosítványom is van, de amikor közölték, hogy kell pár gyertya, és fékbetét, és vezeték, na akkor már elveszett voltam.

Mivel az unokatestvérem autószerelő, ő bevállalta, hogy megcsinálja az autót, csak vegyem meg ami kell. Persze ezt le is írta nekem egy papírra, aztán mehettem a boltba. Amilyen kis szerencsétlen vagyok mostanában, várható volt, hogy nem megy minden majd olyan simán. Volt olyan alkatrész, amiből két méret is volt, hát honnan tudjam én, hogy melyik kell? De olyan is volt, amelyik nem volt az egyik boltban, így kereshettem egy másikat, hogy nekik van e. Egészen el is fáradtam benne, gondoltam is, még jó hogy nem nekem kell ezt is megcsinálni.

A hobbik

Persze nem lehet egy egyszerű horgászat a párom hobbija, ő motorozni szeret. Ebből sem a legegyszerűbbet, és az alkatrészek, hozzávalók sem lehetnek egyszerűek. Emlékszem, mikor legelőször kiejtette a száján, hogy milyen bukósisakot akar, nem is értettem. Persze ő próbálta elmagyarázni, lebetűzni, mint a kisiskolásoknak. Mire megértettem, hogy neki a shiro bukósisakok kellenek.

Nem hiába van az, hogy kevesebb nő motorozik, mint férfi. Mindenkinek megvan a maga szórakozása, így nekem is. Persze az enyém jóval egyszerűbb, én olvasni szeretek, és rejtvényt fejteni. Szerencse, hogy lányaink vannak, és nem hajlanak a motorozás felé, sokkal inkább a csajos dolgokat szeretik, így nem kell sok bonyolult szót megtanulnom, és értelmeznem mit is jelent.