A sok tankönyvem nem tudtam hova tenni, de találtam megoldást

Irattároló polcrendszer

Mióta angolul tanulok, rengeteg könyvet halmoztam fel a lakásban. Szinte még a konyhai szekrényekben is kötetek vannak, valamint a nappaliban lévő polcokra is fel vannak pakolva azok a füzetek, amikben a nyelvet gyakoroltam. Nem túl nagy a házunk, így már kínossá vált, hogy tele van könyvekkel meg iratokkal, így már vendégeket sem szeretek annyira fogadni, mert még az asztalon is könyvek vannak.

Elhatároztam, hogy a garázsba szerzek egy polcot, amin az angol könyveim elférnek. De egy profi céget akartam ehhez keríteni, nem csak egy sima fa polcot venni valamilyen bútorokat áruló boltban, ami akár össze is dőlhet a súlyuk alatt.

Ezért keresem egy olyan céget, aminél van olyan irattároló polcrendszer, ami erős, és elfér rajta az összes könyvben, és be lehet szerelni a garázsunkba is.

Ezek a rendszerek  horganyzott acélból készültek és modulárisak. Leginkább kézi raktározásnak felelnek meg, de mondjuk ez engem kevésbé érdekel, mert nem ipai környezetben akarom használni őket. De azért jó tudni, hogy ipari szinten is megbízhatóak, így biztosan nem görbülnek meg még az én nehéz könyveim súlyától sem.  Csavarkötéssel készült az állványkeret,  és a polcok kb. 4 centinként állíthatóak, ami nekem pont nagyon praktikus, mert a kötetek ugye többféle magasságúak, és sokkal könnyebb elhelyezni őket egy állítható polcon. Amúgy is nagyon sok különféle méretben forgalmazzák ezeket a polcokat, mert  2 métertől egészen 8 méteres magasságig lehet rendelni ezeket a rendszereket, így a tipikus 3 méter belmagasságú garázsunkba is pont beférne. Amúgy ezeket a polcokat a cég inkább boltokba, üzletekbe, alkatrész kereskedéseknek,  gumitárolásra, de akár irodában is lehet használni irattárolónak, vagy említik, hogy akár garázsokba is jó tárolónak.

Egyébként pedig ha valaki egy igazán profi rendszert szerezne, akkor neki teljesen személyre szólóan is legyártják a polcrendszert, pont olyan méretben, amilyenben ő akarja. Nem kell azon aggódni, hogy túl kicsi vagy éppen túl nagy lesz a polc, nem fér el rajta az áru, ami raktározni szeretne rajta. Ugyanis a cég felméri a vásárló igényeit, és teljesen egyedi polcot csinál neki, amivel a vásárló így optimalizálni tudja a rendelkezésére álló hely kihasználását. Nem kell aggódnia semmin, mert a cég erre garanciát vállal. Miután felmérte az ügyfél igényeit, megtervezi neki a terméket, mindazok a paraméterek alapján, amiket előzőleg az ügyfél megadott neki. Persze jó esetben azt is közölte, hogy egyáltalán milyen anyagot akarna azon a polcon tárolni, hisz pl. fémek és nehezebb anyagok tárolására egy strapabíróbb rendszer kell, mintha  valaki könnyebb dolgokat, pl. iratokat és könyveket akarna ott tárolni. Tehát miután megtervezték az ideális rendszert a vevő számára, elküldik neki, valamint ezzel együtt küldenek egy árajánlatot is, meg egy dátumot, amikorra el tudják készíteni a megrendelést. 

Ha mindez megfelel a vevőnek, akkor a cég leszállítja a terméket, nem kell a vevőnek a szerkezet elhozásával bajlódni. Ezután a cég telepíti is a polcrendszert, így azzal sem kell foglalkozni. De a legjobb az egészben, hogy ez a cég több éves garanciát vállal a termékre, ha esetleg bármi baj történne addig vele.  Igazából ez számomra is fontos pont volt, mert ha már ráköltök egy profi rendszerre, szeretném, ha évekig kiszolgálna, és a könyvek alatt nem dőlne össze még hosszú idő múltával sem. Bár ezek nagyon erős fém szerkezetek, amik össze vannak hegesztve egymással,  így nem valószínű, hogy bár éven belül bármi történne velük. De a garancia azt mutatja, hogy a cég is úgy gondolja, hogy a terméke megfelelő minőségű.

Pár hét múlva meg is kaptam az egyedi, éppen számomra készített polcokat. Nagyon jól néznek ki a garázsban, és már minden könyvem elfér rajtuk. Nem kell amiatt szégyenkeznem, hogy rendetlen a lakás, mert tele van angol könyvekkel.