Tippek, trükkök online nyelvstúdió alapításához

Mert az “online” már nem csak a jövő, hanem nagyon is a jelen!

Esténként beiktatni még egy nyelvórát (vagy kettőt), a vacsora előtt, nem elpazarolva a tanóra időtartamának dupláját arra, hogy odautazzunk egy nyelviskolába. Vagy akár délelőtt áldozni a tanulásnak…

Szerintem fontos lenne! Én “on-line” magántanártól tanultam meg angolul, de akár csoportos, akár magánfoglalkozásokhoz, szerintem felesleges erőltetni a helyi jelenlétet. Annál inkább fontos viszont, hogy a közoktatási pályát esetleg elhagyó tanárok ezt küldetésüknek tekintsék, mert hazánkban az idegen nyelv ismeretének aránya tragikus. Ha online szeretnénk oktatni (a küldetéstudat mellett, jól is fizet a dolog, mert igény éppen lenne rá, csak pont ideje nincs az embereknek), és alapítunk egy céget erre a célra, akkor is szükségünk lesz bejelentett székhelyre, ha nem ott oktatunk. Hanem az interneten, ugyebár… De, ha helyiséget is bérlünk, bejelentett székhely mindenképp kell egy céghez, komolyabb vállalkozáshoz! És ez nem biztos, hogy lehet, vagy az kell legyen, ahol a tanítványokkal összegyűlünk.

Megoldás lehet minderre a szekhelyszolgaltatas24.hu, ahol akár ipa mentes székhelyszolgáltatás is szóba jöhet. Vannak ugyanis olyan települések, például Pest megyében, melyek direkt nem szednek iparűzési adót. Létező cégünk esetén át is helyezhetjük ide székhelyünket, ha most hallottunk először erről a lehetőségről. Azért is kiváló ötlet ezt a formulát alkalmazni, mert ekkor pedig bejelentett lakhelyünk székhelyként való megjelölését kerülhetjük el – ez is rengeteg előnnyel bír. Minden elolvasható a szekhelyszolgaltatas24.hu weboldalon, ami felvilágosító jelleggel is üzemel, de könnyű kapcsolatba is lépni velük, mondjuk a 06-30-468-1370-es telefonszámon.

Ha valóban, még csak mostanság tervezzük a cég-, vagy vállalkozásalapítást, a weboldal alján ilyen cikkekből böngészhetjük ki a legfontosabb dolgokat: “Egyéni vállalkozás, vagy betéti társaság? Melyikkel járunk jobban?”. Egyéni vállalkozást lehet például szüneteltetni bármikor, még most is kevésbé bonyolultnak tűnhet ez a konstrukció, de egyre népszerűbb a betéti társasági forma is. Utóbbi alapításához már két fő szükséges, az induláshoz is. Gondolkodjunk rajta, hogy alkalmaznák-e több nyelvoktatót, van-e kivel összeállnunk, bár persze bármilyen motivációból is keveredett itteni írásomra a kedves olvasó, mindenféle tevékenységhez hasznos lehet bármi, ami a szekhelyszolgaltatas24.hu-n igénybe vehető. Vagy amiről ott írnak nekünk, tanácsként.

Bt.-hez kell ügyvédi asszisztencia, amit biztosítanak is a székhelyes szolgáltatás keretein belül, ha kérjük. További hasznos cikkeik: a “Beszéljünk a cégalapítás árakról!”, vagy a “Miért olyan fontos, hogy mindig legyen egy üzleti tervünk?” témájú. Ezeket futnám át elsőként mindenki helyében.

Ha székhelyszolgáltatást veszünk igénybe, nem kell tehát valós irodát bérelni saját magunknak, mégis lesz, aki átvegye a nekünk szóló küldeményeket, és intézik vissza-irányba is a postánkat. Rengeteg kiegészítő szolgáltatást nyújtanak, ne csak az ipa mentes székhelyszolgáltatás miatt keressük őket. Lehetséges ugyanis még nem ipa mentes székhelyszolgáltatás is, abban az esetben, ha fővárosi székhely-megnevezést szeretnénk!