Hajrá csajok, avagy az angolóra és a gondolatelültetés kombinációja

Érdekes témával foglalkoztunk a múltkor angolórán. A tanár nagyon jó fej és nyitott, és mivel nagyon lelkes a csoport, a nyelvtanon kívül elég komoly szókincsfejlesztés is megy. Mivel a hétköznapi témákat már nagy részt kiveséztük, így maradt az, hogy már olyan témákkal is foglalkozunk, amik eltérnek az átlagos beszélgetési témáktól, esetleg valamilyen szakmához kapcsolódnak.

Az egyik csoporttársam fogorvosnak készül, és mivel ezen a területen nagyon sok a külföldi vendég/beteg, így neki szüksége is van arra, hogy legyen szókincse a szakmai dolgokkal kapcsolatban.

Ilyenkor, mikor bevezetünk egy új témát, mindig az a szokás, hogy a tanár kiadja, mi lesz, amiről beszélni fogunk, és mindenki otthon, házi feladatként utána néz, gyűjt szavakat, esetleg szövegeket, amikkel tudunk majd foglalkozni. Általában két hétig boncolgatunk egy témát, aztán van belőle rendes témazáró dolgozat, mint a suliban, és ha mindenkinek jól sikerül, akkor lépünk tovább.

Tegnap megkaptuk az új témát, ami a csoporttársam kedvéért a fogorvoslás, fogászat lett, és én már este bele is ástam magam a témába. Megnéztem sok oldalt, de találtam egyet, ahol le voltak írva fog implantátum vélemények, és az, hogy mi is az, miért van, és milyen van, kinek lehet, vagy hogy hogyan és miként helyezik fel.

nagyon érdekesnek találtam, és sokat tanultam a témáról, ráadásul ebben az írásban nagyon érthetően és a közember számára is felfoghatóan voltak összeszedve az információk, így én is képbe kerültem, szóval nem csak szavakat gyűjtöttem az angol órához, hanem tudást is.

És ez azért is volt fontos a számomra, mert a párom már régóta kacérkodik a gondolattal, hogy megcsináltassa a fogát, de eddig mindig volt valami fontosabb dolga, vagy valami, ami miatt elhessegette magától az egészet. Most, hogy én is képbe kerültem, sokkal motiválóbb tudok lenni, és addig fogom neki mondogatni az újonnan tanultakat, ha minden jól megy két nyelven egyszerre, amíg meg nem unja, és inkább elmegy megcsináltatni. Tudom, hogy el tudom nála érni, mert már nagyon régóta ismerem és tudom, hogy hogyan működnek nála a dolgok. Csak elég határozottnak kell lennem, és nem lesz probléma. Sajnos a pasik agya lassabban kapcsol, nekik nehezebben jutnak el az infók a megfelelő helyre, és lassabban jönnek rá, hogy mit kellene cselekedni. De azért vannak a nők, hogy ebben segítsenek, és én most elhatároztam, hogy addig nem nyugszom, míg meg nem csináltatjuk a fogát.

Így voltunk a lakás kifestésével is. Ott is az angol óra segített, mert senkinek nem volt téma ötlete, és én bedobtam, hogy legyen az. Sokáig tanultam minden este a szavakat, és mantráztam neki a vödröt meg a teddy hengert, ecsetet és bandázs szalagot. Addig mondogattam, míg szöget ütött a fejében és megkérdezte magától, hogy nem festjük ki együtt a lakást?

Természetesen az elejétől kezdve ez volt a célom a mantrával, de ő azóta sem tudja. Azt hiszi, az ő ötlete volt, nem is gondolja, hogy én adtam neki az ötletet, hogy addig mondogattam, míg le nem esett. Sőt. Biztos vagyok benne, hogy ha elmondanám, nem is hinné el, hogy így volt, makacsul ragaszkodna hozzá, hogy ezt ő találta ki.

Nagyon remélem, hogy a fogcsináltatással is ez lesz. Bízom benne, hogy ezt is elhiszi majd saját ötletnek, mert tulajdonképpen engem csak a végeredmény érdekel, hogy meg legyen csináltatva. Szóval nézelődök még egy kicsit a neten, mit tudok még megtanulni, és beépíteni a stratégiámba.