Angol óra, szülinap és kávéscsésze vásárlás az interneten

Az angol tanulás során rengeteg emberrel találkoztam. A különböző csoportokba különböző emberek jártak, és néhányukkal, igaz, hogy már nem ugyanabba az angol csoportba járunk, a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Volt, hogy nagyon jó, összeszokott kis baráti társaság lett az eredetileg tanulási céllal képződött csoportunkból.

Éppen ennek a barátságnak köszönhetően találkoztam egy egészen újszerű internetes megoldással. Az egyik ilyen tanórán megismert barátnőmnek ugyanis szülinapja volt a héten, és engem is meghívott a születésnapi partyjára. A lány ez igazi kávéscsésze rajongó, én pedig erre az alkalomra egy viszonylag különlegesebb darabot szerettem volna ajándékozni neki. Nem olyan különös, hogy valaki, aki teljesen az angol kultúra szerelmese, az Angliához köthető délutáni teázásnak és kávézásnak is hatalmas rajongója lesz. Egy csésze tea vagy kávé mellett pedig akármit meg lehet beszélni. Én is nagyon szeretek kávézni, hetente többször járok a barátaimmal, és mióta az említett ismerősöm kávéscsésze szeretetére fény derült, én is egyre többet figyelem a szép porcelánokat a kávézókban.

kávéscsésze
Kávéscsésze

Akármikor találkozunk, a program rendszeresen az, hogy elmegyünk egy kávézóba. Mint már említettem, nem csak a kávéért van nagyon oda, hanem egy igazi kávéscsésze rajongó. Amikor nem éppen házon kívül fogyaszt kávét, akkor a legtöbb időt nem a kávé, hanem a kávéscsésze kiválasztásával tölti el. Vannak kifejezetten vicces csészéi is, de vannak igazán gyönyörű kézzel festett darabjai is. Mondhatni, egy igazi kávéscsésze gyűjtő. Így nem volt kérdéses, hogy egy ilyen hatalmas kávéscsésze rajongónak mit vásároljak ajándékba. Már csak azt kellett kitalálnom, hogy honnan szerezzek neki olyan csészét, aminek garantáltan örülni fog. Nem akartam a szokásos bútorboltokban és társaiban vásárolni, és a pénztárcám pedig nem örült volna annak sem, hogyha egy drága, egyedi készletet vettem volna neki.

Egy ismerősöm ajánlotta, hogy van egy oldal, az ajándék varázsló, ami kifejezetten arra való, hogy felkutatja nekünk a legjobb ajándékokat. Kicsit kételkedtem eleinte a dologban, de elég elkeseredett voltam ahhoz, hogy kipróbáljam, és azt kell, hogy mondjam, nagyon kellemes meglepetésben volt részem.

Az oldalon összegyűjtve több ajándékötlet is található azoknak, akik kifejezetten tanácstalanok ajándékvásárlás kapcsán, de akik konkrét ötletekkel rendelkeznek, azokra is gondolt.

Be lehet állítani, hogy kinek akarunk ajándékot venni, ahogyan azt is, hogy ez a személy hány éves, mi a neve, milyen kapcsolatban állunk vele, mi az érdeklődési köre, az oldal pedig ezeknek az információknak a birtokában rengeteg találatot dob ki, amelyek között megtalálhatjuk a legmegfelelőbb ajándékot a megajándékozni kívánt személy számára.

Kifejezetten nagy segítség, hogyha olyan embernek keresünk ajándékot, akit nem ismerünk annyira, vagy nem állunk olyan közel egymáshoz, de akkor is nagyon jó megoldás, ha egy konkrét ötletünk már van, csak nem tudjuk, honnan szerezhetnénk be.

Az én esetem is az utóbbi volt, ugyanis azt már tudtam, hogy kávéscsészét szeretnék vásárolni a barátnőmnek, de azt nem tudtam eldönteni, hogy honnan vegyem meg Nem vagyok valami túl jártas a témában, így rengeteg honlapot kellett volna átböngésznem kávéscsésze után kutatva. Itt viszont csak beírtam, hogy kávéscsésze, és máris rengeteg, különböző oldal, bolt kínálatából válogathattam. Egyszerű és gyors megoldás, ha hozzám hasonlóan az ember nem szeretne órákat csak interneten való keresgéléssel tölteni, és amúgy fogalma sincs róla, hogy hol kezdjen neki az egész vásárlásnak.

Így történt, hogy a kávéscsésze találatok közül kellett válogatnom. Azt is be tudtam állítani, hogy egy bizonyos összeg fölötti találatokat ne is mutasson, hiszen azokat amúgy sem tudnám megengedni magamnak. Az oldal kilistázta a találatokat, azokat a webshopokat, amelyekben találhatóak szebbnél szebb csészék, így egy helyen, átláthatóan megjelent minden információ, amire szükségem volt, nem kellett külön azzal szenvednem, hogy valami rendszer szerint összesítsem, melyik oldalakon milyen lehetőségeim vannak egyáltalán.

Sikeresen megrendeltem egy nagyon szép szettet a barátnőmnek, ami pár nappal később meg is érkezett hozzám. A születésnapi partyra pedig be is csomagoltam a megszerzett kávéscsésze szettet, és boldogan nyújthattam át a barátnőmnek, aki nagyon örült a szép ajándéknak.

Ez a honlap egy hatalmas újítás, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel. Mindent összegyűjt, amire az embernek ajándék vásárláskor szüksége van, és egy gyors, pontos rendszer segítségével pedig abban is segítséget nyújt, ha teljesen tanácstalanok vagyunk. Kicsit olyan ez, mint amikor bemegyünk egy boltba és megkérdezzük az eladót, hogy 2 mit ajánl egy 12 éves kislánynak szülinapra?”

Csak ez a rendszer az eladókkal ellentétben rengeteg alternatívát és jó megoldást kínál fel, nem csak egy boltból, mint a legtöbb webshop, hanem mindenhonnan összeszedi, ami számunkra érdekes lehet. Így gyakorlatilag az ajándék keresés első és második lépését el is végzi helyettünk, ötletet ad és ki is listázza azokat, nekünk tényleg csak el kell döntenünk, hogy melyiket szeretnénk megvenni, és honnan.