Az ajakápolás fontos a jó megjelenés érdekében

Az a fajta lány vagyok, aki imádja a rúzsokat, mindegy milyen színről is van szó. Lehet barna, vörös, kék, fekete, nekem mindegy. Tudni kell ezeket az erős színeket viselni, sőt tudni kell azt is, hogy milyen sminkkel és ruhával viseled őket, illetve nem árt figyelni arra is, hogy erős színű rúzzsal hol jelensz meg, és hol nem.

Sajnos azonban sokszor előfordul, hogy a lányok azt hiszik, hogy elég, ha ezeket csak gyorsan felkenik és kész is a smink. Pedig nem. A nem jó rúzshasználat nem csak csúnya eredményt okoz, de még ki is szárítja az ajkakat, mivel sokan nem tudják, hogy az ajkakat hidratálni is kell, nem csak rájuk kenni a különböző kencéket.

Számtalan színű rúzsom van nekem is, és elég gyakran használom őket, ehhez pedig szükségem van arra, hogy egészségesek legyenek az ajkaim, ne repedezzenek be, ne száradjanak ki. Láttam már olyat is, hogy a lányok, sőt még a fiúk is a kézkrémet vagy a testápolót kenik a szájukra hidratálás céljából. Igaz, hogy még nem hallottam róla, hogy tudományos vizsgálatok támasztanák alá, hogy ez nem jó megoldás, én mégis úgy gondolom, hogy nem véletlenül lettek ajakápolók is kifejlesztve.

Számtalan olyan ajakápoló létezik, aminek nincs színe, ezáltal férfiak is bátran használhatják. Rengeteg félét próbáltam én is, folyékony állagút, illetve szőlőzsírt is, azonban sokszor nem éreztem, hogy használnának. Egész nap kenem velük a számat, mégis hamar kiszáradnak az ajkaim. Éppen ezért elkezdtem érdeklődni az ismerőseimnél, hogy ki és mit használ. Egyik ismerősöm azonban ajánlott egy ajakápolót, ami kókuszolajat, illetve telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

Nagyon is megtetszett ez az ajakápoló, sőt külön örültem annak, hogy egy ismerősöm ajánlotta, és nagyon pozitív véleménye volt az ajakápolóról. Ő azóta is használja, körülbelül már másfél hónapja. A többi ajakápoló árához képest ennek is nagyon jó ára volt, így nem gondolkoztam rajta sokáig, én is vettem egyet magamnak, mert minél hamarabb szükségem volt egyre.

Három nap után már rögtön éreztem a változást, elalvás előtt is bekentem vele az ajkaimat és reggelre mintha kicserélték volna őket! Azért hozzá kell tennem, hogy nem elég, ha az ember bekeni a száját ezekkel az ajakápolókkal. Ha nem fogyasztunk elegendő vizet, az az ajkainkon is meglátszik, onnantól kezdve pedig kenhetjük húsz percenként is a szánkat, az teljes mértékben nem fogja megoldani a problémát.

Mivel mesterséges illatanyagokat sem tartalmaz, így mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti az igényes, puha ajkakat. Még a fiú barátaimnak is ajánlottam ezt az ajakápolót, és meg is lepődtem, mert sokan közülük vettek maguknak egyet, és ők is rendszeresen használják. Meg vannak vele elégedve, és ők is azt gondolják, hogy erre a területre is oda kell figyelni, nem szabad elhanyagolni.