Trend, a nyelvtanulás, az angol nyelvtanfolyamok

Ma már szinte mindenki beszél valamilyen idegen nyelven. Régebben nem volt szokás a nyelvek elsajátítása, de manapság egyre többen gondolnak arra, hogy tanuljanak nyelvet, nyelveket. te beszélsz valamilyen nyelven?

A nyelvtanulás

Nem is olyan egyszerű egy idegen nyelvet elsajátítani. Főleg, ha az időnk is kevesebb, mert mondjuk nem fiatalok vagyunk már, hanem családosok vagyunk, és több mindent kell csinálnunk. Persze nem feltétlenül függ össze a korral, de azért abban azt hiszem egyet értünk, hogy sokkal nehezebb már felnőtt korban tanulni, mint még akkor amikor fiatalok voltunk, és a lehetőségünk is meg volt rá.

Persze tudom, hogy nem mindenkinek adja úgy a sors, hogy esetleg tanuljon, vagy különböző külső programokra járjon. Sajnos ezek régen is, és most is fizetősek, és sok család nem engedheti meg magának, hogy ilyenre járjon.

A nyelvtanulás

Azt mindenkinek tudnia kell, hogy soha nincs késő arra, hogy tanuljon. legyünk bármennyi idősek is, ha mi úgy érezzük, hogy van erőnk, és energiánk ahhoz, hogy elsajátítsunk valamit, akkor az biztosan sikerülni is fog. Egyik ismerősöm azt mondta régen, hogy „minden fejben dől el”. Mennyire igaza volt. Ez erre is igaz ha mondjuk eldöntjük fejben, hogy mi meg szeretnénk tanulni valamit, akkor biztosan sikerülni is fog. de ha mondjuk csak azért járunk valahová, mert mondjuk kell, akkor az nem biztos, hogy olyan könnyen fog majd menni.

Mindenki akkor tanul nyelvet, amikor szüksége van rá. Persze ez alól a fiatalok, akik mondjuk már általános, és közép iskolában tanulnak, kivételek, hiszen nekik már kötelező. Azt hiszem a i városunkban nincs is olyan iskola, osztály, ahol valamilyen szinten ne tanulnának már nyelvet. Lehet hogy nem heti 2 vagy 3 alkalommal, mert ezek az emelt szintem, de 1 alkalommal biztosan van.

Nálunk az egyik gyerek angolra jár, míg a másik németre. Nem mi választottuk, hanem meg volt határozva, hogy melyik osztály milyen nyelvet fog tanulni. Én örültem mindegyiknek, hiszen hasznosan a nyelvek. Nekem az én időmben nem volt lehetőségem tanulni, és tudom, milyen fontos volt, és sokáig én is éreztem a hiányát. Persze szerencsésnek mondhatom magamat, mert ezek az angol nyelvtanfolyamok egyikére nekem is sikerült beiratkoznom még a család, és minden mellett, és sikerült is egy kis nyelvismeretre szert tennem.

Mindegy mikor tanulunk

Mindenki akkor tanul, amikor lehetősége van rá. Nekem felnőttként volt, britain-2938_640család mellett, mint írtam. De a férjem édesanyja már igen csak korban volt, amikor úgy döntött, hogy szeretne angolul megtanulni. Meg is kért, hogy segítsek neki az angol nyelvtanfolyamok egyikére bekerülni, ahová én is jártam. Elsőre mindenki le akarta beszélni róla, hogy minek is tanul ő már nyelvet?

Pedig jó indoka volt. A párom lány testvére Marika Angliába ment férjhez, és most London mellett élnek. Minden évben el szokott menni anyósom hozzájuk, ha teheti.

Belefáradt abba, hogy ki van szolgáltatva, ha nincs vele valaki, akkor nem tud mit csinálni, mert kell valaki, aki fordít neki, hogy meg tudja értetni magát. Én teljesen egyet értek vele. Hiszen kint szokott lenni ilyenkor pár hétig. Múltkor amikor kint volt, sajnos Marika gyerekei pont betegek voltak, így nem nagyon tudtak egy hétig semerre menni. Persze sétálni elment a környéken, de nyelvismeret hiányában messzebb nem nagyon mert, hiszen azt sem tudta megmondani, hogy hol lakik, vagy megkérdezni, hogy hol van az az utca, ahol a lánya lakik.

Azt hiszem igen csak jó ötlet, hogy meg akar tanulni. Nem akar ő perfekt beszélni, és fordítani sem, csak a minden napi szintet akarja megtanulni, és az nagyon jó ötlet, én támogatni fogom benne, és segíteni fogok neki találni egy megfelelő nyelviskolát.