Kitartóan tanulom az angolt, hogy valóra váltsam az álmomat

Az már bennem is tudatosult, hogy itthon sokkal nehezebb boldogulni, mint a nyugatabbi országokban. Itthon nincs jó fizetés, sem megbecsülés, sőt…

Hosszasan sorolhatnám mikben vagyunk nagyon lemaradva a többi országtól, de nem erről szeretnék írni. Arról szeretnék most írni, hogy mi is az én nagy álmom.

Mindig is vonzottak a fémekkel kapcsolatos munkák, míg nem lett egy barátnőm, akinek az édesapja Németországban hegesztő. Sokat beszélgettem vele erről, majd azt tanácsolta, hogy próbáljam ki Angliát, ott még jobb bért kapnak a hegesztők, mint Németországban. A párom és én is most fejeztük be az iskolát, így ketten szeretnénk nekivágni. Természetesen a külföldi munkához elengedhetetlen a nyelvtanulás. Mind a ketten alap szinten beszélünk angolul, muszáj fejlesztenünk a nyelvi készségeinket, különben nem fog menni ez az egész dolog. Az angolt külön tanárral gyakoroljuk.

Én pedig több acetélin palack birtokában, nekiláttam gyakorolni otthon a hegesztést. Az acetilén palack az, ami a hegesztéshez szükséges, éppen ezért, mivel többet is be kellett rendelnem, az interneten kezdtem el bogarászni. Így akadtam rá végül a gazpalackfutar.com nevű weboldalra. Nagyon készségesen a rendelkezésemre állt az úr, aki felvette a telefont. Gyors egyeztetés után sikerült is minden megbeszélnünk. Jó pár acetilén palackot rendeltem tőle és teljes mértékben elégedett is voltam. Minden nagyon flottul és szuperül ment.

A hegesztésnél először különböző virágtartó állványokat készítettem, volt olyan is, amikor például hamutartót vagy dizájner cuccokat hegesztettem össze. Egyébként ez egész ötlet onnan van, hogy a nagypapám szeretett otthon ügyködni, sok mindent barkácsolt, és sok minden hegesztéssel készült. Amikor anyával leköltöztünk a mamám régi házába, vidékre, akkor láttam, hogy a papám mennyi mindent csinált, amik a mai napig tökéletesen ellátják a feladatukat. Az évek során, amíg ott laktunk, sok tárgy került elő, és nagyon nagy büszkeséggel fogtam mindegyiket a kezemben. Ez annyira inspiráló volt a számomra, hogy eldöntöttem, én is szeretnék valami ilyesmit csinálni, mert ez nekem nagyon tetszik. Sokat őrlődtem, hogy a hobbin túl, tudnék-e nagyobb teret adni ennek a szakmának. Éppen ezért tanfolyamra is beiratkoztam, hogy a tudásomat a lehető legjobban el tudjam mélyíteni.

Szerintem ez több, mint egy hivatás, ez szenvedély kell, hogy legyen, csak akkor tud a legjobb lenni valaki, ha a maximumot hozza ki magából.

Fontos persze más tényező is, és itt most éppenséggel a felszereltségre gondolok. Kellenek megfelelő hegesztők, pálcák és acetilén gázból se lehet kevés, hiszen az is létfontosságú eleme ennek az egésznek, hogy el tudjuk készíteni a tökéletes tárgyat, amire vágyunk.

Angliában többek közt az is motiválna, hogy a nyelvet tökéletesen elsajátítsam, ezen kívül ott meg is fizetnék a munkámat, elég rendesen. Nekem első sorban az tetszene, ha nem csatornákat meg ilyesfajta dolgokat kéne hegesztenem, hanem az, ha úgymond műtárgyakat alkothatok. Van bennem egy kis művészi véna is, mivel a nagymamám pedig festő volt, így általában az ő ötlete ihlette meg a nagypapámat, hogy miket farigcsáljon, hegesszen. Szerintem ez tök jó dolog, mert így gyakorlatilag hobbi szinten egy tök másik területen saját csapatot alkottak és nagyon el tudtak mélyülni ebben, ki tudtak kapcsolni és egy jó közös program volt ez.