Tintapatron rendelés az angol tanulás elősegítéséhez

A történelem során több közvetítő nyelv is létezett. Az Ókorban ez görög és a latin volt, a 19. században pedig a német vette át a helyét az általános tudományban. Most viszont egy újabb tendenciát vehettünk észre, különösen az Egyesült Államok terjedésének hatására: az angol nyelv terjeszkedését. Most már senkit nem lep meg, ha egy állásinterjún azt kérdezik tőle, hogy tud-e angolul. Az angol nyelvhasználat szinte természetes lett. Ha idegen országban jár az ember, ahol nem ismeri a helyi nyelvet, elsőként mindig az angollal fog bepróbálkozni.

Valakiknek tetszik az, hogy az angol világnyelv lett, míg mások fel szokták hívni a figyelmünket arra, hogy a különböző nyelvek, különböző fogalmak kifejezésére is alkalmasak. Ezt sokszor elfelejtjük, hiszen azt gondoljuk, hogy a nyelvnek a kommunikáció az egyetlen funkciója és, hogy ez igazából mindenhol megegyezik. De csak össze kell hasonlítanunk az anyanyelvünket az angollal, és észrevehetjük, hogy mindkét nyelvben vannak olyan fogalmak vagy szófordulatok amikkel különböző dolgokat tudunk kifejezni, sokszor tömörebben és jobban.

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy jó dolog az, hogy jelenleg van egy nyelv, amin mindenkivel meg tudod értetni magadat többé-kevésbé. Az angol tanulás támogatása szerintem nagyon fontos, hiszen ezzel leszünk versenyképesek a munkaerőpiacon. Mostanában már egy eladói állást is nehezen kap meg az ember, ha nem rendelkezik legalább alapfokú angoltudással.

A nyelvtanulással az a legnagyobb probléma, hogy általában nem tudjuk, hol kezdjük el. Vannak, akik a magántanárokra esküdnek, ez azonban nem minden ember számára egy elérhető alternatíva, mert sajnos sokszor vaskos összegeket kell kifizetni értük. Ekkor jön be az önképzés lehetősége, ami hasonlóan ingoványos talaj tud lenni. Először jól hangozhat, hogy te oszthatod be a tanulással töltött idődet, azonban nagyon kevés ember képes tartani az ilyen ütemterveket úgy, hogy nincsen külső nyomás, vagy visszajelzés. Nekem a barátokkal való tanulás vált be a legjobban. Mindig kitűztünk egy célt, amit el kellett érni, és ettől nem lehetett eltérni, egymást motiváltuk a tanulásra.

Gépen tanulunk általában és ez sokszor nagyon megerőlteti az ember szemét, ezért ki akartam nyomtatni a nyelvkönyvet mindenki számára. A folyamat közben azonban sajnos kifogyott a tintapatronom. Tragédia volt ez, a szó legszorosabb értelmében és kicsit demotivált is lettem ettől a fejleménytől. A barátaim azonban megint segítségemre voltak és megnyugtattak, mert tudtak egy helyet, ahol gyorsan megoldható a tintapatron rendelés. Elő is szedtem a laptopomat, ők pedig beírták a keresőbe a Nyomtatóalkatrész nevű oldalnak a címét.

Én nem vagyok az online vásárlás híve, mert szeretem először megnézni, megtapogatni a dolgokat. A Nyomtatóalkatrész oldalának segítségével azonban nemsokára rájöttem, hogy mennyire ódivatú ez a beidegződésem és mennyi időt lehet megspórolni azzal, ha egy ilyen helyről rendel az ember. Az első aggályom mindig az ezekkel az oldalakkal kapcsolatban, hogy rettenetesen bonyolult a kialakításuk. A Nyomtatóalkatrész oldalra belépve azonban már elsőre is egy nagyon szép, letisztult kezdőlap fogadott. Tetszettek a nyugtató színek, úgy éreztem magam, mintha egy nagyon tiszta boltba léptem volna be, ahol mindennek megvan a maga helye.

tintapatron rendelés

A kezdőlap tetején egy zöld kiírás fogadott, ami az első nagyobb meglepetést okozta bennem. Azt állították, hogy a kiszállítás ingyenes. Ez szokott lenni még a problémám az online vásárlással. Sajnálom azt a plusz pénzt kiszállításra. Általában ezért a személyes átvételt választom, ha van erre lehetőség. Sokszor azonban elgondolkozom, hogy milyen jó lenne, ha ki se kéne mozdulnom az árúért. A Nyomtatóalkatrész azonban egyszerre biztosította nekem azt, hogy az ajtómig hozzák a terméket, mellé pedig nem kell plusz pénzt fizetnem erre. Számomra ez egy nagyon pozitív dolog volt és először éreztem magamat biztosnak abban, hogy a tintapatron rendelés náluk lesz megoldva.

A következő lépés az volt, hogy meg kellett találnom azt a részleget, ahonnan leadható a tintapatron rendelés. Szerencsére van egy menü az oldal tetején, ahonnan az oldal összes szolgáltatását el lehet érni. A tintapatronok mellett még számos egyéb nyomtatóalkatrész elérhető náluk. Ezeket csak átfutottam, mert elképzelhető a jövőben, hogy más gond lesz a nyomtatómmal és akkor már tudom, hogy honnan fogok rendelni. Tetszett, hogy utángyártott alkatrészek is elérhetők náluk. Tudom, hogy nem olyanok, mint az eredeti, de azoknak, akiknek nincs túl sok pénzük a legjobb nyomtatóalkatrészekre, biztosan örülnek, hogy kaptak egy alternatívát.

Tehát a tintapatron rendelés részlegére kerültem. Egy kis kutatómunka következett ezután, de nem kell túlságosan komplikált dolgokra gondolni. Egyszerűen ki kellett választanom, hogy milyen márkájú a nyomtatóm. Ezt hamar kiderítettem, hiszen a márkajelzés általában ott van a készülékünk egyik jól látható helyén. Ezzel azonban nem mentem volna túl sokra, ha az oldalon nem lett volna mindegyik márkanév mellett, a márkának a logója. Így gyorsan ki tudtam szűrni, hogy nekem Xerox nyomtatóm van.

Erre rákattintva egy hosszú lista tárult elém, ahol a különböző nyomtatótípusok voltak felsorolva. Elsőként kicsit összezavarodtam, mert ez rengeteg megnevezést jelentett, de hamar rájöttem, hogy a lista betűrendbe van szedve. Megkerestem a nyomtatómon a pontos fajtanevet. Ez általában a készülékünk elején szokott feltüntetve lenni, rögtön a papírkiadó mellett. Persze ez minden egyes típusnál változhat, úgyhogy ha biztosra akarunk menni, akkor azért érdemes megnézni a nyomtatónkhoz kapott használati utasítást, mert abban biztosan benne van a megnevezés is.

Miután ezen is sikeresen túlvoltam, elkezdhettem böngészni az ajánlatok között. Ezek a tintapatronok már személyre voltak szabva és mind kompatibilisek voltak az általam választott nyomtatóval. Ekkor tűnt fel, hogy milyen akció van érvényben, szinte az összes termékre. Ha a tintapatron rendelés, amit leadok, több ugyanolyan terméket is tartalmaz, akkor a darabár olcsóbb lesz. Ezzel ügyesen tudnak motiválni arra, hogy gondoljak a jövőre is. Mert persze jó, hogy most megoldom a tintapatron problémámat, de ez egy visszatérő dolog lesz. Lehet, hogy ráadásul pont akkor fog kifogyni, amikor nem tudok majd várni a nyomtatással pár napot, ezért nem rossz, ha az embernek van tartaléka is. Így meg, hogy még olcsóbban is tudom beszerezni, szinte nem is kellett gondolkoznom, hogy csak egyet rendeljek-e.

A rendelés leadása előtt még elgondolkoztam azon, hogy mennyivel könnyebb volt itt elintéznem a tintapatron rendelést, mintha elmentem volna egy nyomtatókkal foglalkozó boltba. Mivel nem vagyok nagy szakértő ezen a téren, ezért mindig a boltban található eladók segítségét kell kérnem, ha a nyomtatómmal kompatibilis alkatrészt keresek. Mivel egy bolt készlete nem feltétlenül olyan bőséges, mint egy webshopé, ezért sokszor hoppon marad az ember. A Nyomtatóalkatrész oldalán azonban ettől nem kellett tartani, úgyhogy boldogan adtam le a rendelésemet, ami pár napon belül sikeresen meg is érkezett.