Különleges angolóra

Mostanában arról beszélgettünk az Angoltanárommal, hogy eljutottunk egy olyan nyelvtani szintre, ami a stabil kommunikációhoz elég. Most kellene rátérnünk a szókincs fejlesztésére, de mivel a hétköznapi dolgokban már nagyon otthon vagyok, elkezdtünk az életem különlegesebb eseményei között válogatni, és azokból kigyűjtögetni azokat a szavakat, amikre későbbiekben szükségem lehet.

Kérte, hogy gondolkodjak egy olyan történeten, ami erre a célra megfelel, ezért én elmeséltem neki, hogy voltam orvosnál és kiderült, hogy arthritis-em van, ami gyulladásos porckopást jelent. Konzultáltam az orvosommal, és azt javasolta szedjek porcerősítőt, mert az valamelyest segíthet a bajomon. Már régóta a prevenció patikából szerzem be a gyógyszereimet, mert megbízható, gyors és nem kell gyógyszertárba rohangálnom állandóan, így rendeltem egy csomó porcerősítőt és az életmódomon is változtattam, elkezdtem sportolni és egészségesebben táplálkozni.

Felmerült bennem a kérdés, hogy ha teszem azt, Angliában történik velem ez az eset, hogyan oldottam volna meg az orvosnál, hogy megértsem mi bajom és hogyan tudtam volna magamnak gyógyszert szerezni.

Át is rágtuk gyorsan az ehhez kapcsolódó szókincset és a szituációkat, amik előfordulhatnak. Érdekes, hogy végül is ez is egy hétköznapi eset, hogy az embernek valami baja van és orvoshoz kell menni, vagy mondjuk, a patikában venni kell egy vitamint, vagy ebben az esetben porcerősítőt és nem is gondolunk bele, hogy mennyi olyan szó jöhet elő ebben a hétköznapinak mondható szituációban, amire nem is gondolnánk.

Ennek kapcsán eszembe is jutott egy csomó olyan téma, amit szintén így ki kellen vesézni, szóval a következő pár óra igen különlegesre fog reményeim szerint sikerülni. Csak győzzem ezeket a szavakat mind-mind megtanulni.